Vooruitkijken naar 2009 (48)

Blijkbaar was ik zo onder de indruk van mijn inschrijving voor de marathon van Rotterdam dat het daarna een beetje stil heeft gelegen op dit blog. Hou het maar gewoon op drukte op het werk en geen zin om thuis nog eens achter de computer te gaan zitten. Stil gezeten heb ik allerminst want er werd uiteraard gewoon doorgetraind. Stiekem had ik weken geleden al eens zo’n trainingsschema op internet aangemaakt om te zien wat ik allemaal moet doen voordat ik die marathon kan uitlopen. En ja, uitlopen, jullie lezen het goed, ondergetekende start in Rotterdam niet op een bepaalde eindtijd maar is al blij als ze die eerste kan uitlopen. Maar goed, dat trainingsschema geeft vier trainingen per week aan maar daarvan heb ik er de laatste weken altijd een afgewerkt op de fiets. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik in mei en juni geblesseerd ben geweest mede doordat ik vier looptrainingen per week afwerkte en er tussen trainingen geen rust was ingebouwd. Ik moet nog even zien hoe ik dat de komende maanden ga oplossen want op de sportschool werd me te kennen gegeven dat vier keer lopen per week nodig is. Wellicht kan ik het om en om plannen om zo mijn lichaam rust te gunnen. Tips zijn overigens van harte welkom, via mail of in de reacties!

Mijn trainingen dan… Maandag ben ik gestart met een nieuwe intervalcyclus op de loopband. Op het programma stond 6 x 3 minuten met tussendoor rust. Ik liep de eerste drie op 13 kilometer, daarna eentje op 14, terug naar 13 om te eindigen met drie minuten op 14 kilometer. Mijn maximale hartslag was 176, mijn gemiddelde was 152. Daarna drie rondjes fitness.
Woensdag ben ik met Wendy op pad geweest. Omdat het al donker was besloten we om in de bebouwde kom te blijven en we hobbelden 48:55 minuten door Heerlen-Zuid en Heerlen-Centrum. Het ging lekker en ik heb onderweg ongegeneerd naar binnen gegluurd bij iedereen. Opvallend, weinig Kerstversieringen te zien en meer aandacht voor Sinterklaas dan andere jaren.
Donderdagochtend ben ik gaan fietsen op de sportschool. Een bergprogramma van 32 minuten op niveau 2, het was zwaar, mijn benen voelden aan als lood, snel vergeten dus.
Zaterdag moest er gebakken worden! Ja, die traditie is er nog steeds maar aangezien ik nog steeds niet kan bakken moest meneer Heijn me helpen met chocolade slagroomsoesjes :-) De training zelf was pittig maar ging me vrij aardig af. Er moest op de hei een rondje Kerstcross (circa 5 km) gelopen worden waarbij twee minuten op tempo gevolgd werden door vier minuten rustig lopen.

De komende maand staan er twee wedstrijden op het programma. Voor de derde keer ga ik de 14 km lopen tijdens de Mescherbergloop op 14 december. Als het goed is krijg ik gezelschap van Hans, Maurice (toch?) en Ron. Gezellig! Ook heb ik me definitief ingeschreven voor de Derde Kerstdagloop in Arnhem. Deze halve marathon is in 2006 goed bevallen en is derhalve voor herhaling vatbaar. Voor 2009 staat er nog niets op het programma, suggesties hiervoor zijn eveneens welkom via mail of laat even een reactie achter.

Fijne zondag!

Foto via

0 gedachten over “Vooruitkijken naar 2009 (48)

  1. Wat een doorzettings vermogen om met dit weer gewoon door te blijven trainen. Ik heb mezelf er niet toe kunnen zetten en heb het inmidels uitgesteld tot Februari. Ondertussen maar veel fietsen om de opgebouwde conditie niet helemaal weer kwijt te raken….

  2. ik wist niet dat je om de marathon te kunnen uitlopen je maar liefst keer per week moet lopen. Lijkt me inderdaad erg lastig om daartussen nog rust in te bouwen…

  3. Jzeker ben ik erbij op 14-12. Samen met Bouwe overigens, ook een Keien loper. En dan niet te vergeten de 3de kerstdagloop en wel de 21,1. Hopelijk zien we elkaar! Geniet van je zondag!

  4. Je bent in ieder geval al flink aan het trainen, netjes. Tja we zullen er aan moeten geloven, 4 x per week.

  5. Bouw maar gerust heel erg langzaam en voorzichtig op, je hebt tijd genoeg. Bij mij ging het in september (voor de kustmarathon) helemaal fout door overbelasting. Maar allez, jullie jonge blommen moeten dat aankunnen :)

  6. Ik heb me ingeschreven voor 14 december!

  7. Je kan zeker vanaf nu afwisselen.. 3x en 4 x per week.. Raak je al langzaam gewend. Je 4e training hoeft niet snel en ver te zijn. Rustig duurloopje van 35/40′ is al meegenomen. HEt gaat er ook om dat je lichaam aan de belasting went.

  8. Op het alleen al uitlopen van de marathon daar kun je trots op zijn. Derde kerstdag zie ik je wel weer. Mag ook met Ron mee en nog een hele bende van de club!!

  9. Ligt er denk ik een beetje aan hoe je je eerste marathon wilt uitlopen. Zelf heb ik vijf marathons uitgelopen met twee hooguit drie keer per week trainen. Dan moet je er wel rekening mee houden dat je er rond de vijf uur over doet. Komt het in het tweede stuk wel aan op erg veel wilskracht. Getrainde lopers doen daar soms een beetje minzaam over maar ik ben er nog steeds blij mee. ’t is dus maar net wat je zelf als ‘uitlopen’ ziet. Overigens ken ik ook wel lopers die er rond de vier uur overdoen met drie keer per week trainen. Belangrijker, luister vooral naar de signalen van je eigen lichaam! Schema’s zijn mooi, maar niet zaligmakend.

  10. Jammer dat de halve marathon van Egmond al vol zit, anders had je die kunnen lopen. De kwart marathon is volgens mij nog open voor inschrijven tot 7 dec. Of is dat te kort voor jou? :-)
    Vorig jaar was ik als toeschouwer in Egmond, en de sfeer was supergezellig. We hebben toen gezegd dat we het volgend jaar zxc3xa9lf zouden lopen, en dat gaan we nu dan doen!

  11. Spannend zo naar de marathon toe, en die 4 keer trainen per week kan ook een korte training van 30 minuten wezen, dus erg zwaar hoef je je er ook niet aan te tillen.
    Natuurlijk de 30 km van Schoorl inplannen(of halve) in Februari en de 20km van Alphen aan de rijn is ook prima.
    Groet Rinus.

  12. Het is goed dat er nog aandacht aan Sinterklaas wordt gegeven. Ik ben van mening dat de Kerstversieringen moeten wachten totdat de Sint het land verlaten heeft.

    Ik train eigenlijk ook meestal 4 maal per week (maandag, woensdag, vrijdag, zondag). Je hebt dus eigenlijk altijd 2 trainingen waar geen rustdag tussen zit. Bij mij is dat dus zondag/maandag. Maar daarom doe ik op zondag de rustige duurloop en heb daar ’s maandags geen last van.

    Ik heb het geluk dat ik op het werk kan douchen, de training op vrijdag doe ik meestal in de lunchpauze. Misschien een idee?

    /Marc

  13. Dannixc3xablle 1 dec 2008 — 10:49

    @Laura: In februari kan het ook nog slecht weer zijn…

    @Maribel: Het kan ook met drie keer per week maar het liefste zou ik toch de vier halen.

    @Ron: Ah, ook in Arnhem erbij. Leuk!

    @Jacqueline: Jij ook naar vier dus?

    @John: Deze jonge blom ging anders totaal de mist in eind april. Dat wil ik nu graag voorkomen.

    @Maurice: Oh ja, voorinschrijving is ook mogelijk. Ik doe het altijd pas op de dag zelf, gelukkig hebben ze (nog) geen limiet wat betreft aantallen inschrijvingen.

    @Hans: Deze week ga ik inderdaad vier proberen, vandaag op de loopband, morgen dan een rustig loopje van 35 minuten. Bedankt voor de tip!

    @Tiny: In Arnhem gaat dat vast lukken, is niet zo grootschalig als Nijmegen.

    @Pim: Ok, het kan dus wel, goed om te weten (ik wist het wel maar het is fijn als een kenner het hier nog eens opschrijft).

    @Goentah: Hihi, niet te kort maar Egmond is wel net iets te ver om voor een kwart marathon naar toe te reizen. Wat goed trouwens van je, dat je nu zelf loopt!

    @Rinus: Bedankt voor de Schoorl tip, ga ik over nadenken, is best een eindje hier vandaan. Net als de 20 van Alphen (en dan mis ik weer een wedstrijd van Roda JC). Misschien moet ik eens over de grens gaan kijken, in Belgixc3xab of Duitsland.

    @Marc: Ik doe niets aan Sinterklaas maar vind het wel leuk om te zien. Vorige week in Brielle werd er trouwens ook al opvallend veel aandacht aan Sinterklaas gegeven.

    Op het werk kan ik niet douchen en daarbij zit ik altijd met baliediensten en twee verschillende werkplekken. Ik moet dus altijd dingen meenemen in een rugzakje. Ik heb weleens op donderdag naar huis gelopen maar nu ik weer avonddienst heb op die dag is dat pas 1x gelukt. Toen is Marco me komen ophalen met de fiets zodat hij de beschermheer kon uithangen :-)

  14. Niets moet natuurlijk, maar 4x per week trainen….zit je fitness daarbij? Ook dat is een training. Super dat je de halve gaat doen in Arnhem! Hele goeie training. Lekker heuveltjes op en af. (nee, ik ga niet)
    Tja, advies…..ik kan je o.a. qua herstel advies geven!

  15. Schoorl is idd een aanrader, heel veel bloggers bij elkaar, altijd erg gezellig! Succes met alle voorbereidingen voor R’dam. Ik sta langs de kant voor je (op 30 en 40km)

  16. Dannixc3xablle 1 dec 2008 — 16:39

    @Petra: Fitness doe ik altijd extra na de loopbandtraining. Ik zie wel, waarschijnlijk wordt het gewoon om en om.

    De shakes moet ik nog testen, die chocoladereepjes vind ik best lekker. Kom ik nog op terug…

    @Ronald: Maar Schoorl is ook 259 kilometer hier vandaan, denk dat het handiger is om in de buurt (of maximaal een uurtje rijden) wat te zoeken. Al denk ik nog na over de 20 van Alphen…

    Leuk, hebben Jacqueline en ik iets om naar uit te kijken :-)

  17. In het eerste weekend van maart wil ik de halve marathon lopen in Drunen.
    http://www.dakdrunen.nl/site/index.php?option=com_jcalpro&Itemid=280&extmode=view&extid=43
    Niet hard, maar gewoon als duurloop.
    Zin om mee te lopen ?

  18. Dannixc3xablle 2 dec 2008 — 20:55

    @Hans: Zin wel! Zit alleen met twee eventuele andere afspraken, sowieso speelt Roda JC die dag thuis en dan is ook de 20 van Alphen. Moeilijk moeilijk. Had ik al gezegd dat op de dag van de marathon Roda JC – Ajax is? Heb een seizoenskaart in de aanbieding ;-)

  19. Da’s 5 april hxc3xa8. Dan kan ik niet :-)

  20. Dannixc3xablle 3 dec 2008 — 09:29

    @Hans: Wat jammer nou :-) Ik ken nog wel een Ajax fan die op mijn plek wil staan maar dat heb ik hem afgeraden…

  21. zo zeg, aan de marathon, stoer danielle!!
    er is zoveel te lopen dat je lekker met je schema en agenda kan kiezen,
    ik zie je in ieder geval in arnhem, op familiebezoek vlak bij dus gelijk maar effe een halve doen dan he :-)

  22. Dannixc3xablle 4 dec 2008 — 09:35

    @Martine: Er is inderdaad heel veel te kiezen maar nu blijkt dat mijn agenda voor begin 2009 al aardig vol begint te raken. Kun je nagaan, nu al!

    Leuk, dat wordt een soort mini weblogtreffen daar in Arnhem. Misschien kunnen we een stukje van die sporthal afhuren ;-)

  23. Rustig aan. Blijven opbouwen en alleen naar je lichaam luisteren. Iedereen weet het altijd beter. Alleen je lijf heeft gelijk !

  24. Dannixc3xablle 6 dec 2008 — 17:27

    @Ton: Dankjewel voor het advies, mijn lijf vroeg vandaag om rust en daar heb ik naar geluisterd.

Plaats een reactie

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close