Sportdoelen 2020 gehaald (40 t/m 53)

Eind september blogde ik de laatste keer over mijn sportieve uitspattingen en was ik heel blij dat het eindelijk herfst was. Helaas hebben we nog steeds geen echte winter gehad al heb ik een aantal keren heel vroeg in de ochtend genoten van vorst aan de grond. Nadat al mijn sportieve uitdagingen voor 2020 werden afgelast (70 km wandelen bij de Nacht van Gulpen in juni, de huttentocht in Noorwegen in juli, de Geuldalmarathon in oktober en de eerste zes etappes van de Eifelsteig in Duitsland in oktober) heb ik voor de laatste maanden de focus maar verlegd naar de achtertuin. Want ja, als je zelfs geen NS wandelingen meer kunt doen omdat reizen met het OV reizen wordt afgeraden, moet je wat. Overigens moest ik voor die achtertuin wel af en toe een bus of trein nemen maar dat voelt toch anders als uren in een trein naar een andere provincie reizen.

Maar eerst even over dat hardloopdoel van 2020… Dat had ik gezet op 400 kilometer omdat ik vermoedde dat meer echt niet zou lukken met al dat wandelen. Maar begin december bleek het doel ineens toch haalbaar en op dit moment (29 december) staat de teller op 421,7 kilometer en dan moet het laatste rondje op 31 december nog gelopen worden :-) Ik kwam de laatste weken steeds tot drie keer per week hardlopen en heb zelfs weer eens een 8 en 9 kilometer gelopen. Voor 2021 wordt het eindtotaal van 2020 mijn doel dus dat wordt hopelijk 426. En dat is inclusief een maandrecord in december van 85, bijna het dubbele van het record in mei 2020 so far, dat was 44.

Voor het wandelen had ik het doel op 1000 kilometer gezet. Met al die uitdagingen voor de boeg moest dat makkelijk lukken maar ja, Corona hè. Als je geen 70 kilometer hoeft te wandelen in juni, waarom zou je dan in mei 50 wandelen ;-) Ik ben wel blijven wandelen en eerlijk is eerlijk, het heeft me voor een groot gedeelte op de been gehouden in deze Corona periode. Ik wandelde voorafgaand aan een thuiswerkdag, tijdens een thuiswerkdag of na een thuiswerkdag en in het weekend wat langer, heerlijk. Ik wandelde veelal dicht bij huis maar dus ook in de achtertuin die het Heuvelland heet. Ik heb enorm genoten van de vijf etappes van het vernieuwde Krijtlandpad dat van Maastricht tot Maastricht loopt en het bracht me op plekken waar ik normaal niet zo gauw kwam. Wat zijn de Vijlenerbossen mooi, zelfs als je er 21 km voor de regen moet wandelen. En ik snap nu pas goed waarom dit gebied zo aantrekkelijk is voor toeristen van buiten de provincie. Met al dat geklauter bergop en weidse vergezichten, waande zelfs ik me af en toe in het buitenland. En wat te denken van de prachtige trage tocht in Bunde die me onder andere in het Bunderbos bracht. Winnie the Pooh zou er zo willen wonen. Uiteindelijk stokt de teller op 1064,6 km en daar ben ik ongelooflijk trots op. Mooi nieuw doel ook voor 2021 net als dit uitdagende Dutch Mountain Trail pad dat in oktober gelanceerd werd, inclusief 7 summits. Want nu de Nacht van Gulpen ook in 2021 niet doorgaat, zoek ik natuurlijk wel een nieuwe uitdaging. Al hoop ik dat die Eifelsteig in mei wel kan doorgaan…

Oh ja, heel af en toe fietste ik ook nog, onder andere op vakantie in die hele warme weken in augustus. Maar die teller bleef op 587 kilometer staan in 17 ritjes.

Met deze drie sportliefdes ga ik 2021 in, see you all there!

Ps: de foto met het katje maakte ik op 17 oktober bij de Naamse Steen in Wijnandsrade, mijn favoriete pauzeplek als ik rondom Voerendaal en Nuth ga wandelen. Ook voor to go maar daar zitten is natuurlijk veel leuker en is hopelijk snel weer mogelijk. De tweede foto maakte ik op 5 november net voor 8 uur tijdens een ochtendwandeling op Terworm (toen het eindelijk eens onder de 0 graden was geweest in de nacht) voorafgaand aan thuiswerkdag nummer ‘ik ben de tel inmiddels kwijt’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close