Het is eindelijk herfst (30 t/m 39)

Zo, het is eindelijk herfst inclusief bijbehorende temperaturen en regen. Afgelopen donderdag las ik op Weeronline dat het voor de eerste keer in 10 juli nergens 20 graden of meer was in Nederland. Het zou tijd worden ook! De laatste update dateert van 19 juli en ik zat tegen de zomervakantie aan. Lekker veel tijd om te sporten behalve dat het wederom heel erg warm werd, zucht. Ik heb wel nog gesport uiteraard maar helaas iets minder dan gepland.

Wat heb ik dan wel gedaan? In de eerste twee weken van mijn vakantie heb ik vooral veel gewandeld. Ik heb onder ander twee mooie NS wandelingen gewandeld. Voor autoloze mensen zoals ik, is dit echt een uitkomst. Je reist naar een NS station, begint te wandelen en eindigt een stuk verderop wederom op een NS station.

Ik wilde sowieso uitproberen hoe het zou bevallen om met een grote rugzak te lopen. De huttentocht naar Noorwegen was weliswaar gecanceld maar een beetje oefening kan nooit kwaad. Vooral wat betreft spullen inpakken. Ik wandelde op dus eerst met bepakking van Boxtel naar Oisterwijk, een prachtige wandeling van 18 km over de Kampina (en voor de sufferds die verkeerd lopen was het twee kilometer extra). Het was al boven de 20 graden die dag maar het viel nog mee, zeker toen ik na de wandeling in een airco gekoelde hotelkamer in een bed kon springen.

Een dag later liep ik op de Strabrechtse heide in de brandende zon 17 km over de paarse heide. Ook mooi maar door de warmte leek de heide wel de Sahara. Ik had het op een gegeven moment wel gezien met dat zand enzo…

Maar echt super leuk om een keer te doen met zo’n rugzak, ga ik zeker vaker doen (hopelijk al in de herfstvakantie maar gezien de oplopende Corona cijfers hou ik nog een slag om de arm).

Op vakantie samen met mijn vriend hebben we vooral veel gefietst. Helaas moesten we het fietsen in de Belgische Kempen afblazen want dit gebied valt onder de provincie Antwerpen en die werd ineen oranje… Dus gingen we last minute naar een dorpje onder de rook van Enschede. Leuk hoor behalve dat het die week 35 graden werd. En ondanks dat je op een racefiets nog wat rijwind vangt, voelde ik me toch af en toe alsof ik gebraden, gebakken en gekookt werd en dat allemaal tegelijkertijd.

Gelukkig was het een weekje later toen we in Gelderland gingen fietsen amper 28 graden pffff. Daar heb ik ook nog twee mooie wandelingen gemaakt, in de omgeving van Beek. Best nog heuvelachtig ook, dat Bergherbos.

Na de zomervakantie fietste ik nog af en toe, liep ik af en toe een 5 km maar wandelde ik wederom wat meer. Onder andere etappe 1 en 2 van het Krijtlandpad, een streekpad van circa 100 km dat start en eindigt in Maastricht. Ik liep twee weken geleden de eerste twee etappes achter elkaar (30 km, van Maastricht naar Slenaken) omdat ik volgende week (als Corona geen roet in het eten gooit) mee doe aan de Geuldalmarathon.Na drie marathons gelopen te hebben, wordt het nu tijd voor een wandelmarathon. Ik ben zeer benieuwd hoe me dit gaat bevallen, verslagje volgt…

De foto’s bij deze blogpost maakte ik zelf. De eerste foto is van de Kampina, de tweede foto is van de Sahara van Heeze. Foto drie en vier zijn gemaakt tijdens onze tweede mini vakantie in Gelderland. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close