Dag sportjaar 2019, welkom sportjaar 2020 (44 – 2019 t/m 1 – 2020)

Allereerst Gelukkig Nieuwjaar allemaal! Geen idee of nog veel mensen mijn blog lezen maar dan wens ik vooral mezelf een gezond, gelukkig maar zeer zeker ook sportief 2020 toe :-)

Het afgelopen sportjaar stond vooral in het teken van mijn fietsuitdaging in juni 2019, 70 km fietsen bij Limburgs Mooiste (en een dag later 5 km hardlopen). Dat ging eigenlijk vrij goed al ben ik absoluut geen goede fietser en ging ik op het einde van het wielerseizoen ook nog eens onderuit. Daarnaast ontdekte ik een nieuwe liefde, namelijk het wandelen. Dat deed ik al een tijdje, zowel op vakantie als bij de Heuvelland4Daagse maar de laatste editie van deze wandelmeerdaagse smaakte echt naar meer.

Ondanks mijn wisselende sportieve doelen van 2019 ben ik best tevreden met de cijfertjes. Volgens mijn Polar Flow en Runtastic (ik hou lekker twee systemen bij :-) liep ik 441,73 km in 72 trainingen, fietste ik 1011,77 km in 29 trainingen en wandelde ik 396,88 km in 38 trainingen (nb: niet alle wandelingen registreerde ik dus ik wandelde nog wel iets meer). Wat betreft hardlopen had ik me, op basis van 2018, ten doel gesteld om 400 km te lopen dus ik liep zelfs ietsje meer, applausje voor mezelf.

Maar goed, wandelen smaakt dus naar meer, naar zoveel meer dat ik me net ingeschreven heb voor de Nacht van Gulpen. Als alles goed gaat, ga ik in de nacht van 20 op 21 juni 70 km wandelen door het Limburgse Heuvelland. Slik, de afstand die ik vorig jaar moest fietsen, waar ben ik aan begonnen…? Gelukkig doet de organisatie van de Nacht van Gulpen aan trainingstochten vanaf februari zodat je al kunt wennen aan de oplopende afstanden en het wandelen in een groep. Dat laatste is wel een dingetje ja (net als het overslaan van een nacht…), bij dit evenement wandel je de eerste 60 km samen in een grote groep aan circa 5,5 km per uur. De laatste 10 mag je je eigen tempo bepalen maar er mag niet (hard) gelopen worden. Alsof ik dat nog zou kunnen na 60 km… Ik ben dus zeker van plan om een keer mee te gaan met zo’n training, zodat ik weet hoe het is om in zo’n groep te lopen.

Deze week lopen mijn trainingen overigens al in de soep want ik werd vanochtend snotterig wakker en morgen vertrek ik voor 4 dagen naar Londen (waar ik overigens ook veel zal wandelen maar dan anders haha). Maar afgelopen zondag wel al een mooie tocht van 21 km door het Limburgse land gewandeld bij de eindejaarstocht in Vilt. Nauwelijks spierpijn, nog geen blaren dus laat die trainingen maar komen en wordt vervolgd…

NB: de foto’s maakte ik afgelopen zondag voorafgaand en tijdens de wandeltocht. De eerste is de zonsopgang richting Heerlen gezien vanaf station Valkenburg, de tweede is gemaakt in Strabeek (geloof ik…)

3 gedachten over “Dag sportjaar 2019, welkom sportjaar 2020 (44 – 2019 t/m 1 – 2020)

  1. Judith van Hooijdonk 1 jan 2020 — 18:20

    Ik lees je blog nog altijd (via RSS), dus een mooi 2020 met veel fijne sportmomenten, lieve Danielle 😘

    1. Hé Judith, en ik lees nu pas je reactie, oeps. Lang leve rss dan toch hè? Ik ben ook nog steeds van plan om mijn MLI blog een keer te updaten… :-)

Reacties zijn gesloten.

<span>%d</span> bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close