Gezien: Mt. Atlas en Green Lizard ft. Rudeboy @ Grenswerk Venlo 16/11/2019

Op zaterdag 16 november stond mijn favoriete Heerlense bandje Mt. Atlas in het voorprogramma van Green Lizard in Venlo. Ik had ze alweer een tijdje niet gezien dus hup naar Venlo voor mijn 12e concert van ze :-)

Helaas was het bij aanvang nog niet zo heel erg druk in de zaal maar gelukkig werden ze wel redelijk goed ontvangen. In een half uurtje was er net tijd voor 6 nummers waaronder twee nieuwe nummers. Die klonken erg leuk, en leuker dan het nieuwe werk dat ze op Pinkpop, eerder dit jaar, speelden. Maar wel jammer van de ietwat lege zaal, deze band verdient meer :-)

Wie eigenlijk ook meer verdienden, was de hoofdact. De Nederlandse band Green Lizard tourt al een tijdje met een ‘back to the nineties’ tour door Nederland en ze nemen de voor mij toch wel legendarische frontman van Urban Dance Squad, Rudeboy, mee. Ik zag UDS, die vele andere bands eind jaren 80, begin jaren 90 beïnvloedde (luister maar eens naar ‘Demagogue‘ en daarna naar Rage Against the Machine) een keer eerder en wel op Pinkpop 1990. Pfff, ik word oud. Het publiek in de maar matig gevulde zaal was dan ook grotendeels van mijn leeftijd. Gelukkig speelden ze ook drie UDS songs (No Kid, Living in the Fase Lane en het al eerder genoemde Demagogue) want de rest van de setlist bestond voornamelijk uit nineties grunge-achtige muziek. En laat ik daar in de jaren 90 nou net niet naar luisteren. Ik was toen al meer into Britpop namelijk. Een groot deel van de liedjes kende ik dan ook niet, oeps. Omdat we met de trein haalden en niet het risico wilden lopen om ergens te stranden besloten we tijdens de toegift al richting station te lopen.

Best een geslaagde avond, zeker omdat ik nu de trotse bezitter ben van vijf setlists van Mt. Atlas inclusief tekeningetjes van gitarist Lars. Die worden ooit nog eens veel geld waard, mark my words.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close