Gezien: The Good, The Bad & The Queen @ Den Atelier Luxemburg (stad) 15/08/2019

68388434_10218096552221535_2500120305750507520_nEen paar maanden geleden appte een vriendin of ik zin had om mee te gaan naar het concert van The Good, The Bad & The Queen. Omdat ik hun eerste cd in de kast én op mijn telefoon heb staan en deze erg goed is, liet ik me overhalen. Dat het in Luxemburg was, in een zaal waar ik nog niet eerder was, speelde mee bij deze snelle beslissing. De band rondom Blur zanger Damon Albarn (en ook bekend van Gorillaz) had toen ook al een tweede cd uit maar het kwam er maar niet van om die een keer te luisteren. Ach ja, dan maar zonder gedegen voorbereiding afreizen naar Luxemburg. Het komt tenslotte niet vaak voor dat je dat je Damon, geflankeerd met oa Simon – The Verve – Tong en Paul – The Clash – Simonon, in een kleine zaal kunt zien. De laatste keer dat ik hem zag was met Blur op een bomvol Werchter.

Den Atelier is een zaal nabij het treinstation in Luxemburg stad en kan 1200 bezoekers aan. Er waren die avond nog kaarten verkrijgbaar maar desalniettemin was het goed druk in de zaal. En goed warm ook, waarover later meer. De zaal heeft oa Paradiso in Amsterdam en de Vooruit in Gent als voorbeelden maar oogde echt kleiner dan Paradiso maar dat kan gezichtsbedrog zijn. De entree deed lekker Duits aan met een worstkraam en een bierkraam buiten en omdat het goed weer was, deden beiden goede zaken. Er was geen voorprogramma (heerlijk) en stipt om 20.30 u. trapte de band af met een van de singles van het tweede album. De muziekstijl is volgens Wikipedia ‘alternative art rock’ maar voor mij klinkt het meer als een super chille versie van Blur, mede door het stemgeluid van Damon. Ze hebben veel rustige nummers, met orgeltjes enzo, echt een aanrader voor als je je hoofd vol hebt, en weer wat rustiger wil worden. Omdat ik het tweede album dus alleen live gehoord heb (ze speelden het grotendeels integraal) kan ik wel aangeven dat het eerste album me meer ‘pakt’. Daar staan wat mij betreft sterkere nummers op die ook als single overeind zouden blijven, maar dit kan ook liggen aan het feit dat ik die nummers ook al heel goed ken.

69028321_10218096553021555_7783251918909865984_n

Gelukkig kwamen die in het tweede gedeelte van de set voorbij maar toen was ik helaas al naar achter gevlucht vanwege de warmte in de zaal. Den Atelier is overigens gevestigd in een oude Renault truck garage maar mag wel eens gaan investeren in een airco of iets dergelijks. Maar ook achteraan was het geluid nog super goed en ik vond het echt een heel mooi en goed optreden. Sowieso wel blij dat ik gegaan ben want een dag later speelde de band op Lowlands en maakte ze bekend dat ze stoppen en LL was dus echt het laatste optreden. Ondanks dat ik nog wat concerten op de agenda heb staan, kan ik nu al voorspellen dat dit in ieder geval jaarlijstjes materiaal was. Forza Damon en zijn side projecten!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close