Gezien: Suede @ AB Brussel (30/09/2018)

Suede, mijn favoriete Britpop band, heeft na de wederopstanding alweer haar derde album uitgebracht (nummer 8 in de rij in totaal). Op The Blue Hour klinkt Suede donker, zwaar, melancholisch maar fraai en toch weer heel Suede-achtig. Dat vind ik in ieder geval maar de meningen onder de de door mij bekende fans zijn daarover verdeeld. En dat mag :-)

Het begin gisteravond in een uitverkochte Ancienne Belgique met de eerste twee nummers van dat nieuwe album (‘As One’ en ‘Wastelands’) was voor mij in ieder geval al een kippenvelmoment. Ja, ook de 17e keer live kan deze band nog steeds een gevoelige snaar raken. Verrassend vond ik de keuze van ‘Sabotage’ van het zesde album en het feit dat er veel gespeeld werd van Suede’s meest succesvolle album ‘Coming Up’. Voor mijn gevoel had ik ‘She’ en ‘Filmstar’ al jaren niet meer gehoord dus dat waren ook mooie verrassingen net als ‘Killing of a Flashboy’ (een briljant b-kantje uit oude vervlogen tijden) en ‘Europe is our Playground‘ acoustic. Mooi mooi mooi!

Helaas geen tweede concert voor mij deze tour maar ik ga ervan uit dat de heren in het voorjaar van 2019 nog een keer terugkomen. De 20 moet toch haalbaar zijn… :-) De hele setlist vind je trouwens hier.

NB: Met dank aan Marco voor de foto van Brett vanuit de zaal. Ik stond zelf op het eerste balkon iets te ver weg om goede foto’s te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close