Gezien: A Perfect Circle @ Rockhal Luxemburg 23/06/2018

Alweer een week geleden dat we lekker een weekendje in Luxemburg zaten. Reden van ons bezoek, een concert van A Perfect Circle in de Rockhal op de zaterdag. Want ja, als Tool maar niet met een nieuwe cd komt, zanger Maynard twee jaar geleden al briljant was met zijn andere hobbyproject Puscifer en er na 14 jaar eindelijk een nieuwe cd van dat ene hobbyproject komt, dan wil ik dat graag live meemaken. Wat mij betreft zit deze band precies tussen die andere twee in. Puscifer is wat spannender en mysterieuzer, Tool is tja, gewoon Tool maar A Perfect Circle is, zeker op het laatste album, een mix van both worlds. Dan weer melodieus, dan weer snel hard en snel en dat alles omlijst met die o zo prachtige stem van meneer Keenan (die als hij geen muziek maakt, druk is met wijn maken enzo).

De Rockhal (vrij nieuwe vierkante bak, niet persé heel sfeervol) ligt iets buiten Luxemburg Stad en 23 juni was ook nog eens een feestdag. Veel winkels gesloten maar de treinen reden en waren ook nog eens gratis op vertoon van je concertkaartje. Het voorprogramma sloegen we over (wat een gekrijs) maar rond 21.15 u. was het dan toch tijd voor het echte werk. Oh ja, er was een absoluut camera- en mobiele telefoonverbod dus foto’s zijn er niet (want als je betrapt werd, kon je de zaal verlaten, het blijft Maynard natuurlijk). Het begin was echt ijzersterk, strakke band, mooie samenzang, een goed geluimde Maynard, maar na 20 minuten zakte het iets in. Voor mij iets onbekender werk, geklets om me heen maar het bleef wel goed hoor. Na een 20 tal minuten werd de vaart er weer wat ingezet en was het ook weer tijd voor nieuw werk (en dat kan ik ook het beste). Dus tegen 23.00 u. was ik weer om.

En ja, het is geen Tool maar het is wel een verdomd goede band en het blijft een van mijn meest geluisterde cd’s tijdens mijn vele treinritjes. Mijn favoriete nummer is Feathers en kun je hier beluisteren. Daarnaast klonk The Doomed echt wel gaaf live, vandaar dat dit clipje boven deze blogpost staat.

Advertenties
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close