Gelopen: 5 km @ Limburgs Mooiste @ Heerlen (16 t/m 21)

De wonderen zijn de wereld nog niet, ik heb weer eens wedstrijdje gelopen. De laatste dateerde van 1 april 2017, de halve marathon in Praag. Want ja, eigenlijk ben ik niet meer zo van de wedstrijden en het lopen ging ook erg moeizaam (zie vorige update). Maar of het fietsen geholpen heeft weet ik niet maar sinds een paar weken zijn de vermoeide benen verdwenen (dat is iets anders dan een vermoeid lijf overigens, want dat is er nog steeds door oa veel en lang van huis zijn voor werk) en loop ik zelfs weer eens een 5 km onder de 30 minuten. Dus toen er bij mijn sportschool nog teamleden gezocht werden voor de eerste hardloop-editie van Limburgs Mooiste schreef ik me in. Ja, ondanks dat ik een slecht weer loper ben en ondanks dat ik nooit meer wedstrijdjes loop.

Nadat gisteren zowat heel fietsminnend (Zuid)-Nederland vanaf het Schouwburgplein was vertrokken voor ritjes van 70 km tot 200+ was het vandaag de beurt aan de hardlopers. En dat om 12.00 u. onder een benauwd en warm drukkend zonnetje. Toch vielen er zowaar een paar druppeltjes tussen km 1 en km 2 (het echte noodweer kwam pas na de finish, toch een beetje jammer haha) maar warm was het. Het parcours liep overigens door mijn achtertuin, natuurgebied Terworm dus het was bekend terrein. En gelukkig waren er extra drankpostjes maar ja, als je dan toch de beginnersfout maakt door ietwat te hard te starten, dan denk je bij km bordje 3 ‘waarom deed ik dit ook alweer?’. De finish was bergop maar het verval viel uiteindelijk best mee. Zelf geklokte tijd 28:02, niet slecht onder deze omstandigheden.

De wedstrijd zelf was goed georganiseerd dus hopelijk een blijvertje tussen al het wielrengeweld. Meer over de wedstrijd en de side-events kun je tzt vinden op De Afgrond.

Update: Mijn netto tijd was 27:54, blij mee!

NB: Mijn PR is 24:08 maar dat blijft tot in de eeuwigheid staan (is inmiddels een jaartje of 9 oud en 7 kilo lichter :-)
NB: Overigens fietste ik gisteren ook nog 31 km, er valt dus nog wel wat te trainen voor de fietseditie van Limburgs Mooiste als het gaat om de minimum afstand van 70 km #nieuwdoel

Advertenties

2 gedachten over “Gelopen: 5 km @ Limburgs Mooiste @ Heerlen (16 t/m 21)

  1. Mijn PR zal ik ook nooit meer benaderen. Soit.
    Maar leuk dat je weer loop en nog best snel.

    1. Dit is nu mijn 45+ pr zeg maar :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close