Mag ik nieuwe voeten? (25 t/m 31)

In mijn vorige hardloopupdate schreef ik over een ontluikende liefde voor een racefiets. Aangezien het hardlopen moeizaam blijft gaan (mede door mijn voetklachten) en die fiets er nog niet is, ben ik ook de afgelopen weken veelvuldig in de sportschool geweest. Eigenlijk kom ik met hardlopen niet meer verder dan een rondje van circa 5 km. Als je altijd last van je voeten hebt, ondanks het derde paar steunzolen in 2 jaar tijd (en die ook nog eens braaf altijd draagt!) en thuis eigenlijk niet meer op blote voeten en/of sokken kunt wandelen omdat dit teveel pijn doet, heb ik besloten dat ik een nieuw paar voeten wil :-)

Maar serieus, of ik nu wel of niet hardloop, veel of weinig wandel, de pijn is er altijd, soms heel erg, soms nihil maar het komt altijd terug. Vrij frustrerend en die frustratie uitte ik afgelopen week ook bij mijn fysiotherapeute en die adviseerde om toch weer eens verder te kijken. Wellicht terug naar een orthopeed (help, dan moet ik mijn tenen wellicht recht laten zetten, zie deze blog) of wellicht naar een sportarts? Als iemand ervaringen heeft met de laatste, lees ik dat graag terug in de reacties. Ik ga er in ieder geval nog eens serieus over nadenken aangezien mijn klachten me ook regelmatig belemmeren buiten het hardlopen. Wordt vervolgd…

Maar gelukkig spotte ik de afgelopen weken wel nog wat nieuwe murals in Heerlen tijdens de spaarzame hardlooprondjes, waaronder die op de foto.

Advertenties

14 gedachten over “Mag ik nieuwe voeten? (25 t/m 31)

 1. Jeetje Dannielle, wat waardeloos. Ik hoop dat opereren niet nodig is.
  Ik heb 4 jaar geleden min hardloopschoenen uitgedaan en begonnen met barefootrunning. Ik heb de eerste 2 jaar best wel wat pijntjes en klachten gehad aan mijn voeten. Maar ze zijn geleidelijk aan sterker geworden en ik ben blij dat ik zo eigenwijs ben geweest.
  Ik wens je veel wijsheid bij je keuzes.

  1. Hoi Hans, kon ik maar zo eigenwijs zijn maar dat is echt niet te doen helaas :-( Voorlopig eerst maar ff goed nadenken welke stappen (letterlijk en figuurlijk) ik kan nemen…

 2. @Daniëlle
  Zal zelf niet al te snel besluiten voor een operatie, maar dat is voor een ieder ook anders. Mijn voeten zijn ook niet de geweldigste “knikplatvoeten” en “Hallux Valgus”. Allereerst dan de operatie en vervolgens de revalidatie (behoorlijke periode in het gips). Maar wel kostbare grap zeg, 3 paar steunzolen in 2 jaar tijd. Waar laat jij ze dan op-/aanmeten? Bij de orthopeed en de daaraan verbonden orthopedisch-instrumentenmaker? Wat voor soort heb jij dan gekregen, die lange van hak tot onder de tenen of juist die 3/4-tjes van hak tot onder de voorvoeten? Ik heb altijd die 3/4-tjes, omdat het dan met (leuke) schoenen, als die er al zijn met steunzolen, wel iets makkelijker is. Veel hangt de “kwaliteit” ook wel af hoe de steunzooltjes zijn op-/aangemeten. Belast/onbelast, staan in schuimbakje, gips, blauwdruk of scanner. De eerste keer dat je nu steunzolen hebt gekregen of in je kindertijd ook al eens eerder gehad?

  1. Hoi Annemieke, dank voor je reactie. Een van mijn collega’s is toevallig net geopereerd aan voet nummer twee. Zeker geen pretje en ik wil het ook graag vermijden. En ja, dure grap maar ik ga ‘gewoon’ naar een podotherapeut maar de klachten gaan / gingen niet weg dus vandaar een second en third opinion. Overigens gaat het sinds twee weken echt veel beter en probeer ik ook weer eens andere schoenen. Ik heb overigens lange zolen omdat ik aan 3/4 niets heb vanwege een doorgezakte voet (ook nog eens haha). Maar ik loop door omstandigheden de laatste weken wel iets minder dus het kan ook daaraan liggen dat het nu beter gaat. En nee, ik heb nog nooit eerder steunzolen gehad. Overigens zijn die van mij aangemeten met een scanner. Wordt vervolgd…

   Vraagje, jij loopt ook? En ook met steunzolen? Want ik loop nu zelf nog met een gewone hardloopzool en een aangepaste. Ik moet binnenkort nieuwe schoenen en weet niet zo goed wat te doen. Orthopeed en hardloopspecialist raden aan om zo lang mogelijk zonder steunzool te lopen. Wordt ook vervolgd…

   1. @Daniëlle
    Die doorgezakte voorvoeten heb ik helaas ook, maar de “voorvoetsteuntjes” welke in de 3/4-steunzooltjes worden aangebracht zijn bij mij voldoende om dit te corrigeren. Heb overdag de schoenen van Durea (echt ideaal zelf kleine blokhakjes), Gabor, Thinks, Footnotes, Verhulst en Hassia. Al deze merken hebben schoeisel met los en uitneembaar voetbed waar losse steunzooltjes “gemakkelijk” in geplaatst/gelegd kunnen worden. Wat voor schoeisel heb jij dan?

    Scanner is toch staan (belaste afdruk) op z’n glazen plaatje? Ben helaas niet z’n fan van die balaste afdrukken. Weet niet of je die schuimbakjes/-doosjes kent waar je dan in moet gaan staan? Ronduit vreselijk !! Zak dan zo enorm in-, door- en uit, omdat je nergens steun of correctie aan hebt, dat er hele brede afdrukken zijn. Ben dus daarom meer aanhangster van de onbelaste afdrukken zoals in gips (gipsafdrukjes van de voeten). Steunzolen heb ik in mijn kindertijd ook altijd gehad. Kreeg toen zulke metalen plaatjes met z’n knikleertje (weet niet of je die kent?) e/o van zulke rood/oranje hard plastic dingen . Was toen bij mij ook géén luxe hoor, alhoewel veel kids ze toen ook hadden (schoolarts/orthopeed) vanwege kinderplatvoetjes.

    Ja, ik loop ook een klein beetje alhoewel je mij niet zult zien op 1/2 of hele marathon. 10 km is altijd wel iets wat leuk is. Heb ik de hardloopschoenen géén steunzolen, maar een beetje voorvoetsteuntjes (kan je zo kopen bij schoenwinkel en schoenmaker). Welk merk hardloopschoenen heb jij dan? Zelf hier vaak New Balance, die zijn vaak geschukt voor mensen met moeilijke voeten.

 3. Hé Annemieke, de Adidas gympen met uitneembare zool zijn bij mij favoriet. Helaas ben ik fan van dr Martens schoenen maar die knellen net een beetje te veel als ik de steunzool erin leg. Af en toe doe ik ze toch aan, vooral op dagen dat ik maar weinig hoef te wandelen :-) En hardlopen doe ik al op een paar van Brooks, zitten prima. Jouw schoenenlinks ga ik wel even checken, dank voor de tips!

  1. Schoenen is altijd heel persoonlijk hoor. De één loopt lekker op Adidas de ander op New Balance en weer een ander een ander merk. Adidas heb ik ook wel eens voor zo voor overdag. Lopen wel goed en hebben een prima voetbed. Volgens mij komt Adidas qua zolen en stand wel redelijk dichtbij een paar “gewone” steunzolen. De merken die ik noemde zijn vaak wel de iets gekledere situaties. Durea is dan wel eigenlijk wel favoriet. Deze hebben, van het verwijderen van het standaard voetbedje redelijk veel ruimte voor de steunzolen. Durea had zelfs vorige jaar pumps met 4 cm blokhak waar steunzolen gemakkelijk in konden worden gelegd.

   Maar waar laat jij je steunzolen dan eigenlijk op/-aanmeten, bij orthopeed/orthopedisch-instrumentenmaker of bij een podoloog? Jij ook smalle voeten of juist iets bredere? Ik hele smalle !! Veel schoenen van de merken die ik hierboven noemde hebben ook wel een iets smallere lees. De E-leest. Moet ik altijd wel rekening mee houden als er nieuwe steunzolen worden aangemeten om er uitdrukkelijk bij te zeggen “smalle”, “smalle” en nog eens “smalle”. Jij nooit last dat je steunzolen te breed/te hoog zijn?

   1. Wow, pumps waar steunzolen in passen *gaat meteen googlen* Ik ga vooralsnog ‘gewoon’ naar een podotherapeut en heb volgens mij wel ietwat brede voeten die naarmate ik ouder word steeds meer uitzakken :-( Verder heb ik me er niet in verdiept, ik ben er altijd van uitgegaan dat die podotherapeut het wel zou weten. Ik moet wel zeggen dat het de laatste weken beter lijkt te gaan, nauwelijks nog last met wandelen, jippie.

 4. @Daniëlle
  Maar even Googlen “Durea 5627”. Ze hadden ze in leer (zwart en donkerblauw) en een hele boel kleurtjes in suede, zowel in E-leest (smal) als de H-leest (normaal/breed). Echte aanraders lopen geweldig en zijn speciaal berekend op steunzolen. De hakhoogte is ongeveer 4/5 cm in blokhak. Als ik ze kan hebben kan iedereen er op lopen. Echt !! Mijn steunzolenmaakster zweert bij Durea. Ze zijn niet goedkoop, je hebt voor een kapitaal aan je voeten (als je de zolen ook bij op telt). Ik vind Hassia zelf ook wel altijd leuke modellen hebben de pasvorm met steunzolen is klein beetje minder maar ach, wie mooi wil zijn moet dan ook maar eens lijden.

  Andere aanrader is ook wel “Durea 6140”. Beetje platte veterschoenen maar ideaal !!

  Inderdaad bij ouder worden veranderen de voeten qua stand en model. Denk dat mijn voeten meer langer worden dan breder.
  Die super smalle voeten die ik heb zijn ook een ramp hoor. Je kan beter iets bredere voeten hebben.
  Hoor wel hoe je de Durea’s vindt …

  1. Super bedankt voor de tips 😊

   1. @Daniëlle
    Graag gedaan hoor, al even gekeken?
    Maar ander vraagje, wat soort Adidas heb/loop jij dan. Heb altijd wel het idee dat Adidas hele goede voetbedjes heeft, maar de pasvorm iets minder is.

 5. Ja, al even gekeken maar gezien de prijs wacht ik nog even een paar maanden :-) Ik heb zelf een aantal paar Adidas Superstar schoenen in diverse kleuren, zie http://www.adidas.nl/superstar-sneakers Mijn favoriet is de zwarte schoen met witte strepen, een echte classic. Ben inmiddels al paar nummer 4 en ik ben heel blij dat daar de steunzolen perfect in passen.

  1. @Daniëlle,
   Wat een prijzen hé voor Durea en Hassia? Helemaal met je eens. Je hebt dan voor een kapitaal aan je voeten. Maar hoe vind je overigens de genoemde modellen? Nu hebben ze mooie laarsjes (wel prijzig overigens) Even wachten tot de uitverkoop is niet vreemd hoor, doe ik ook meestal. Maar Durea’s lopen wel geweldig en sluiten perfect aan op de voeten. Tevens hebben ze (hoe noem je dat) voldoende “diepte” om de standaard voetbedjes te verwisselen voor de eigen (hogere) zooltjes en er daarna nooit uit te slippen. Mijn orthopedisch-instrumentenmaakster zweert qua pasvorm bij Durea, Gabor en Hassia.

   Maar je hardloopschoenen zijn ook van Adidas/Brooks? Wat voor type heb je daar dan van?

   1. Draag alweer jaren neutrale hardloopschoenen, dit keer van Brooks inderdaad. De rechterzool is wel wat opgehoogd door de podotherapeut. Zowel orthopeed, podotherapeut en hardloopzaak adviseren om zolang mogelijk zonder steunzool te gaan hardlopen. En dat lukt op dit moment weer.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close