Gezien: Puscifer @ Pinkpop festival 11/06/2016

Een kaartje voor een Pinkpop dag kopen omdat je persé een band wil zien is best tricky. Ooit deed ik dat voor Kasabian en die annuleerden het optreden. Maar hé, als de zanger van Tool eindelijk gaat touren met zijn hobby project Puscifer moet je gewoon een dagje gaan, zeker als het concert zowat in je achtertuin plaatsvindt.

De aanloop naar deze afsluiter op de 3FM stage duurde wel erg lang… * gaap * Maar goed, ik zag verder nog Miamigo (te braaf), The Sore Losers (wel aardig) en Parquet Courts (leuk maar met bandleden met de uitstraling van een deurklink), Doe Maar (jeugdsentiment) en Rammstein (feuer frei!). IMG_0841
Maar om 21.25 u. was daar dan eindelijk het weerzien met Maynard James Keenan met vijfkoppige band waaronder zangeres Carina Round. Vanaf de eerste tonen zat ik er in, de meeslepende bedwelmende triphop-achtige lome rock et af en toe een Tool gitaartje (check ‘The Remedy’ op de laatste cd) was meeslepend. Tel daarbij op dat Maynard uitstekend bij stem was en een prachtig muzikaal duo vormde met de al eerder genoemde Round en dan snap je dat ik verkocht was. Oh ja, naast muziek was er ook nog een side event, een soort worstelshow waarbij schaars geklede dames en mannen de strijd met elkaar aanboden in een boksring op het podium.

Na een uurtje was deze muzikale trip helaas voorbij. Gelukkig hebben we de foto’s en de cd’s nog want dit smaakte echt naar meer!

NB: Check ook even de prachtige foto, via de Afgrond, die Hub Dautzenberg maakte van Maynard.

Advertenties

2 gedachtes over “Gezien: Puscifer @ Pinkpop festival 11/06/2016

  1. Had ze één week eerder gezien in Tivoli Utrecht. Show van 2 uur. Prachtig. Denk, als je fan was, beter hier naar toe had kunnen gaan.

    • Eens maar dat kwam tijdtechnisch niet uit dus Pinkpop was al ipv Brussel. Ach ja, je moet wat te wensen over hebben hè 😁

Reacties zijn gesloten.