Gezien: Die Krupps @ Nieuwe Nor 02/09/2015

2015-09-02 23.08.25Het is te merken dat studie en werk weer zijn begonnen, want bijna twee weken na het concert van Die Krupps in de Nieuwe Nor kom ik ook nog eens met een verslagje. En niet eens zo’n heel positief verslagje maar ja, alles moet gearchiveerd worden, ook dit eerste concert van een nieuwe tour van deze Duitse band die al sinds 1980 meegaat in het post-industrial, EBM, electro gebeuren.

Op papier klinkt dat goed en dat deed het ook op cd. Helaas hadden de heren live behoorlijke technische problemen en begonnen ze ook nog eens een dik uur te laat. Tel daarbij op dat er tussen de nummers door heel veel gekletst werd (ik denk dan, speel gewoon een extra liedje) en de wekker de ochtend na het concert om 5.15 u. afliep. Met andere woorden, ik heb het einde niet gehaald en ben rond middernacht naar huis gegaan.

Een gemiste kans want zodra de band op dreef was en het geluid wel een beetje te pruimen was, klonk het bij vlagen meeslepend. Maar helaas waren die momenten te kort. Gelukkig hebben we YouTube en kunnen we alsnog genieten van een van de bekendere nummers van deze band, check it out.