Aan de slag met VerdiepDingen, het vervolg op 16 Dingen

verdiepdingenEen paar jaar geleden hebben we bij de toenmalige dienst Mediavoorzieningen de cursus 16 Fontys dingen gevolgd. Het oorspronkelijke doel van deze cursus was om de bibliotheek medewerkers wegwijs te maken in het doolhof van informatie, communicatie, social media en WEB 2.0. Ik mocht destijds een aantal collega’s coachen en heb in die tijd ook zelf weer verdieping gezocht in een aantal tools.

Gisteren was voor geïnteresseerde informatiespecialisten de start van een soortgelijk traject, genaamd Verdiepdingen. Het woord zegt het eigenlijk al, het gaat weliswaar weer om ‘dingen’ (en een aantal komen overeen met die uit 2011) maar nu wordt vooral de verdieping gezocht maar uiteraard ook weer de koppeling met je eigen werk. Het zijn er geen 16 maar 19 maar de deelnemer (waarvan ik er een ben) moet voor het einde van het traject (17 maart 2015) minimaal 6 dingen kiezen om zich in te verdiepen. Je mag erover bloggen maar je mag je bevindingen ook in het forum plaatsen. Uiteraard is het de bedoeling dat je ook reageert in het forum, kennis deelt én leert van de andere deelnemers. Bij de afsluitende bijeenkomst moeten alle deelnemers een presentatie geven over ‘hun’ dingen!

Ik vind het een leuk traject en het is voor mij een goede trigger om weer eens wat dieper in de ‘dingen’ te duiken. Nu eerst maar eens een keuze maken en mijn coach mailen :-)

Advertenties