Pukkelpop napret


Pukkelpop ligt alweer een paar dagen achter me maar na alle voorpret blogjes wil ik toch ook nog een kort napret blogje schrijven. Verwacht geen uitgebreide recensies van de bandjes die ik gezien heb want dat heb ik vorig jaar ook al niet meer gedaan alhoewel het me wel verbaast hoeveel tekst ik toen nog getikt heb).

Oh ja, in 2011 was ik met andere zaken dan muziek bezig en in 2010 beperkte ik me tot een woord om een band te beschrijven. En de jaren daarvoor had ik blijkbaar tijd te veel, bijna elke dag een kort stukje en een eindconclusie. Nou, dit jaar moeten jullie het gewoon doen met een top 8 van de bandjes die ik gezien heb.

1. The Soft Moon –> Post-punk en new-wave bleken een perfecte combinatie in de Castello op de vroege zaterdagavond. Heerlijk gedanst en voor het eerst sinds maanden draai ik weer eens dezelfde muziekjes over and over again.
2. Johnny Marr –> Bezorgde me kippenvel in de Marquee door het spelen van een aantal songs van The Smiths maar zijn solo werk ga ik ook zeker eens luisteren.
3. Miles Kane –> Drie keer bleek op Pukkelpop scheepsrecht en eindelijk zag ik Miles live. Leuke songs, kekke outfit maar wel zoals verwacht en niet een tikkeltje beter.
4. Bosnian Rainbows –> Ondanks dat ik er vooraf niets van verwachtte vanwege (mogelijke) irritante stem van de zangeres en de mogelijk complexe gitaarpartijen van Omar Alfredo Rodríguez-López (u weet wel, van The Mars Volta) maar dat bleek alleszins mee te vallen. Omar blijkt namelijk ook gewoon toegankelijke muziek te kunnen maken en die zangeres bleek vooral heel erg lenig.
5. Foals –> De vijf voorgaande concerten van deze band zag ik allemaal in een zaal en de vrees dat hun muziek niets te zoeken had op de main stage werd een heel klein beetje waarheid. Maar ok, Foals zien is altijd tof.
6. Franz Ferdinand –> Ach ja, ooit zag ik Franz F een tof concert geven in de Rotonde van de Botanique. Daar sprak zanger Alex Kapranos nog de legendarische woorden tegen het publiek: ‘we have more space up here than you’. Maar uiteraard horen ze wel op de main stage thuis. En ondanks dat niet al het nieuwe werk even leuk is, blijft het lekker dansen op ‘Take me Out’.
7. MS MR : Een duo dat leuke dansbare electronica maakte en dat een hitje bleek te hebben waar de hele Castello op wachtte en dat aan het einde van de setlist eindelijk ten gehore wordt gebracht. Tja, ik vond de rest beter…

1148910_10201185392933122_1713076263_n

8, 9 en 10 –> De rest van de bandjes waarvan ik hele concerten zag of vlagen hoorde maar die goed genoeg waren voor in een lijstje waren (in willekeurige volgorde): Johnny Borell & Zazou, Clock Opera, Parquet Courts, Lamb of God, Opeth, The Knife Shaking The Habitual Show, Skunk Anansie, Mintzkov, Katy B, Cerebral Ballzy, Chvrches, Killswitch Engage, Lord Huron, Allah-Las, Mikal Cronin, Savages, Deap Vally, Quicksand, Alabahama Shakes, Charli XCX, Deftones, Eminem, Fucked Up, Palm Reader, Polica, Surfer Blood, The Prodigy…

Dahaaaaag Pukkelpop, tot volgend jaar!

Advertenties

2 gedachten over “Pukkelpop napret

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close