Gezien: Bettie Serveert @ Nieuwe Nor – Heerlen 23/02/2013


Bettie Serveert was voor afgelopen zaterdag, voor mij een naam uit het Nederlandse muziekverleden waarvan ik de muziek niet zo goed kende. Ik kende de naam (en de betekenis) en een enkel plaatje (Palomine) maar daar hield het ook mee op. Maar toen ik via Twitter uitgenodigd werd door Ingmar en het concert bleek ook nog eens op een zaterdag te zijn, was de keuze snel gemaakt.

Door privé omstandigheden was ik voorafgaand aan het concert helaas niet meer in de staat om iets van de band te beluisteren maar des te groter was het verrassingseffect toen de band onder leiding van zangeres Carol van Dyk iets na 21.30 u. het podium van de goed gevulde Nieuwe Nor betrad. Stevige indie rock met af en toe een rauw randje, een dijk van een zangeres en een goed op elkaar ingespeelde band, een genot om naar te kijken en te luisteren. Bij het eerste nummer moest ik trouwens aan de Yeah Yeah Yeahs denken. Niet wat betreft de muziek maar de stem van Carol leek bij dat nummer wel heel erg op de stem van Karen O. Maar daar was bij de rest van de nummers niets meer van terug te horen. Vlaag van verstandsverbijstering bij de recensente?

Na een dik uur was de koek op maar gelukkig kwam de band nog terug voor drie toegiften waarvan de eerste en de derde noemenswaardig zijn. ‘Palomine‘ en maar vooral ‘Kid’s Allright‘ zorgde vooraan het podium zelfs voor een klein feestje. En daar konden zelfs de wederom talrijke kletsers in de zaal niets aan veranderen.

Lekker concertje voor de zaterdagavond van deze Amsterdamse band waarover ik ook nog even wil vermelden dat ze zo sympathiek overkwamen. Het is als publiek altijd erg fijn om te horen dat een band het naar de zin heeft op het podium en blij is om te mogen spelen. Ik was in ieder geval ook blij dat ik de band na jaren eindelijk eens live zag.

NB: Het clipje boven deze post is alweer uit 1993… Time flies!

Advertenties