Nieuwe baan

De meeste lezers (heb ik er eigenlijk nog net zoveel als in mijn oude blogperiode?) van deze blog, mijn volgers op Twitter en mijn Facebook vrienden zullen het wel allang weten maar ik heb dus een nieuwe baan. Na 17 jaar gewerkt te hebben als informatiespecialist bij Fontys Hogescholen Sittard (en Roermond) ga ik vanaf dinsdag 10 april aan de slag als onderwijs- en onderzoeksassistent bij Fontys Eindhoven, om precies te zijn bij het FOMEC (Fontys Onderwijs en Media Expertise Centrum) dat onderdeel is van de dienst Onderwijs en Onderzoek. Bij het FOMEC kom ik veel oude bekenden tegen van de dienst Mediavoorzieningen. Je weet wel, de dienst die na heel veel gerommel achter de schermen vanaf begin dit jaar niet meer bestaat. Eigenlijk is het restant (al klinkt dit een beetje oneerbiedig maar zo bedoel ik het niet!) onder de naam FOMEC toegevoegd aan de al eerder genoemde dienst O&O. Volgt u het nog? Enfin, voor mij een hele spannende stap maar ook een promotie en dat in een jaar waarin ik 40 word, het moet niet gekker worden :-)

Maar ach, dacht ik eindelijk verlost te zijn van de vraag ‘Wat doe jij zoal de hele dag? Boekjes afstempelen?’, nu heb ik al een aantal malen de vraag gehad wat zo’n O&O assistent eigenlijk doet. Voor het gemak zeg ik dan maar altijd ‘workshops ontwikkelen en geven aan studenten en docenten’. Dat deed ik natuurlijk ook al in mijn oude functie en dan met name op het gebied van Informatievaardigheden en Sociale Media maar nu wordt dit het hoofdbestanddeel van mijn werk. Zie ook de officiële taakomschrijving:

Het zelfstandig, maar binnen vastgestelde kaders, verzorgen van instructies, workshops en presentaties aan groepen studenten, docenten, cursisten en collega’s
Bijdragen aan ontwikkeling en vormgeving van onderwijs op terrein van onderwijs en media
Overleggen met docenten/onderwijskundigen over de inhoud van de onderwijsactiviteiten en het te ontwikkelen onderwijsmateriaal
Signaleren van ontwikkelingen op het terrein van onderwijs en media en deze vertalen naar de onderwijspraktijk
Kennisdeling met collega’s van FOMEC en decentrale informatiespecialisten
Coachen van studenten bij het volgen van online instructies en workshops
Coachen van decentrale informatiespecialisten bij het uitserveren van de workshops op het terrein van onderwijs en media

Het zal vast wennen zijn (meer uren werken en zeker vier dagen in de week naar Eindhoven reizen) maar ik heb er goed over nagedacht en na het geven van zoveel workshops in de afgelopen jaren is het voor mij een logische stap. En dan te bedenken dat ik de eerste jaren stond te trillen op mijn benen als ik voor een groep stond… Al doende leert men en dat geldt in mijn geval zeker ook. Al is starten bij een iPad workshop op het iFontys event meteen een sprong in het diepe ;-)

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het overdragen van mijn taken en de docenten en medewerkers team van Pedagogiek (het instituut waar ik jarenlang contactpersoon voor ben geweest) heeft al op een leuke en gezellige manier afscheid van me genomen. Het zal nog slikken zijn als ik afscheid moet nemen van mijn directe collega’s… Sowieso was dit mijn eerste echte baan na mijn afstuderen aan de BDI in 1994. Het merendeel van wat ik nu weet heb ik hier geleerd en dankzij alle cursussen, congressen, kansen, kennisdeling én ontwikkelingsmogelijkheden in de afgelopen 17 jaar heb ik nu deze nieuwe job, daar ben ik zeker van!

De laatste weken heb ik me al een aantal keren de vraag gesteld wat ik het meeste maar ook wat ik het minste ga missen van mijn werk in Sittard. Zal ik maar beginnen met dat wat ik het minste ga missen en dat zijn er meteen twee… Het opruimen van de teruggebrachte materialen en het opruimen van de ‘zut’ in de kast ga ik echt niet missen!
Wat ik het meeste ga missen zijn mijn collega’s met wie ik al zolang samenwerk. Het is allemaal zo vertrouwd. En ik wil niemand te kort doen maar Eddy, tegen wie moet ik nu ’s ochtends helemaal hyper de pieper roepen dat bandje X gaat touren, dat The Stone Roses op Pukkelpop staan, dat ik de nieuwe Graham Coxon wil bestellen…? Gelukkig krijg ik er wel een aantal voetbalfans bij al juichen ze voor de verkeerde club :-) Oh ja, het blije gezicht van een student(e) als hij/zij iets niet kan vinden in de kast en ik het er zo voor ze uit vis, dat ga ik ook missen.

Maar ach, voor dat kleine meisje dat vanaf een jaar of 6 kind aan huis was in de openbare bibliotheek en altijd al bibliothecaresse wilde worden is deze stap ook wel bijzonder. Ik kijk ernaar uit!

Foto via

Advertenties

18 gedachtes over “Nieuwe baan

  1. Veel succes in je nieuwe baan!
    En natuurlijk van harte welkom als mijn nieuwe collega, volgens mij gaan wij heel veel samen werken ;-)

    Overigens is veel van wat je wel en niet gaat missen heel herkenbaar voor mij. Ik verruilde na bijna 25 jaar het openbare bibliotheekwerk voor de Fontysmediatheek en weer eens 6 jaar later voor de functie als O&O assistent. Maar geloof me: het went heel snel. Of met andere woorden: je hebt weinig tijd om het te missen ;-)

  2. Het gemis zal wederzijds zijn! Wat een hekel aan boeken opruimen betreft kunnen we elkaar de hand geven. Nou ja, bij mij is het eigenlijk opruimen op zich ;-) Het zal in het begin even wennen zijn met de nieuwe standplaats en het reizen, maar ik ben ervan overtuigd dat jij je wel gaat redden en dat je in de nieuwe functie – waar bovendien al aardig wat vertrouwde gezichten aan verbonden zijn – goed tot je recht komt. Of, zoals Brett A. het al eens treffend verwoordde: “Everything will flowmec!” :-)

  3. Ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen! Klinkt echt als een mooie uitdaging. Als ik zo de functiebeschrijving lees, vind ik de functietitel ‘assistent’ wel een beetje misleidend. Hoewel in het onderwijs misschien weer niet (denkend aan aio’s).

  4. @Jacqueline: Heb je het nieuws nog niet gehoord? Ik word ultraloper, een paar keer in de week terug naar huis lopen, easy ;-)

  5. Pingback: Hoe bevalt dat nou, die nieuwe baan? « Dannielle's blog

Reacties zijn gesloten.