De Week Van…

Elke week mag een Fontys medewerker op de intranet site de zogenaamde Week Van… vullen. Hij of zij beschrijft de werkzaamheden van die week met een persoonlijk tintje. Om aandacht te vragen voor de Pink Power Pearls actie voor Pink Ribbon heb ik contact gezocht met de redactie van Fontys Online en tadaaaa, vorige week was het mijn beurt. Hieronder vers van de (intranet) pers mijn verslag… 

Danixc3xablle Quadakkers is informatiespecialist bij de Dienst Mediavoorzieningen in Sittard en is daarnaast druk in training voor de marathon van Londen op 17 april die ze voor het goede doel loopt.

Maandag 21 februari

Een normale werkweek start voor mij altijd met een vrije dag op maandag maar vandaag niet. Ik ben eind 2010 gevraagd om bestuurslid te worden van de NVB (Nederlandse Vereniging voor Beroepsbeoefenaren in de bibliotheek-, kennis- en informatiesector), afdeling Hogeschoolbibliotheken en vandaag vindt de eerste kennismakingsvergadering plaats in Utrecht. Na twee uurtjes ben ik al een beetje beter bekend met het reilen en zeilen binnen de vereniging en ik krijg dan ook meteen een opdracht mee om uit te werken.

Dinsdag 22 februari

De eerste stop van vandaag is de fysiotherapeut. Sinds ik de trainingsarbeid en het aantal kilometers op weg naar Londen aan het opvoeren ben, heb ik last van mijn bekken. Een bekend kwaaltje maar de fysiotherapeut weet me weer aardig in model te kneden. Op het werk in Sittard wacht een overvolle mailbox maar bij de koffie worden mijn collegaxe2x80x99s en ik verblijd met vlaai. Onze dienst heeft namelijk het hoogst gescoord in het klanttevredenheidsonderzoek en daar zijn we natuurlijk erg trots op. xe2x80x98s Middags heb ik een baliedienst waarbij ik vooral veel studenten help met het zoeken van geschikte materialen voor hun studie maar ook ondersteuning geef bij het gebruik van kopieer- en printfaciliteiten. Tussen de baliewerkzaamheden door lees ik vakliteratuur en bereid ik het gesprek voor dat ik woensdag heb met de teamleider van Pedagogiek over de invulling van de workshops die we geven. Denk hierbij aan inbedding in het curriculum van: Informatievaardigheden, Netschool, ICT, Videobewerking, Activ Board en Dartfish. Ik word die dag opvallend veel aangesproken op mijn actie voor Pink Ribbon en de donaties stromen binnen. Samen met twee hardloopvriendinnen die de marathon van Rotterdam gaan lopen ben ik namelijk een actie gestart met als doel: zoveel mogelijk geld binnenhalen voor Pink Ribbon!

Woensdag 23 februari

Het geplande gesprek over de workshops gaat niet door vanwege ziekte. Dat geeft me de tijd om wat achterstallige klusjes uit mijn mailbox af te handelen. Verder check ik in de ochtend mijn Google Reader om te kijken of mijn favoriete websites en blogjes nog nieuws te melden hebben. Ik kom onder andere het Ideexc3xabnboek Sociale Media in het onderwijs van Erno Mijland tegen dat gratis te downloaden is tegen betaling van een Twitter tweet. Het boek gaat in uitgeprinte vorm mee in de tas voor thuis. Verder test ik onze nieuwe catalogus. Als lid van de Advies- en Klankbordgroep van de dienst Mediavoorzieningen geef ik de op- en aanmerkingen door aan mijn collegaxe2x80x99s van Functioneel Beheer in Eindhoven. Wat mij betreft moet er nog het een en ander aangepast worden voordat deze nieuwe versie xe2x80x98livexe2x80x99 gezet kan worden voor onze klanten.

Na twee dagen rust wordt er ook eindelijk weer gelopen. Ik ga hardlopend van mijn werk naar huis en sta na 17 kilometer en 1 uur en 45 minuten thuis voor de deur.

Donderdag 24 februari

Mijn traditionele uitslaapochtend maar niet vandaag. Ik ga voor mijn werk langs de sportschool voor een intensieve fietstraining. xe2x80x98s Middags ga ik aan de slag met de voorbereiding voor de cursus Didactische Vaardigheden die ik binnenkort ga volgen en ik ga op zoek naar geschikte databanken die we via onze nieuwe zoekmachine (nu nog in beta) kunnen aanbevelen aan onze klanten. Ook bestel ik nog materialen voor een van de minoren die hier gegeven wordt. De avonddienst vanaf 16.30 uur. wordt gevuld met vragen over materialen uit de collectie. Ook help ik een gastdocent bij het installeren van een demo diskette op een laptop.

Vrijdag 25 februari

Vandaag mag ik weer met de trein, dit keer naar TF in Eindhoven. Een collega verzorgt daar een informatiebijeenkomst over onze verdiepende workshop Informatievaardigheden. De xe2x80x98gewonexe2x80x99 variant wordt al door mij en mijn collegaxe2x80x99s gegeven in Sittard maar de verdiepende workshop richt zich nog meer op onderzoeksvaardigheden en ik ben benieuwd of daar ook in Sittard belangstelling voor is in de nabije toekomst. Na afloop van de interessante bijeenkomst, waarbij ik vooral veel ervaringen met collegaxe2x80x99s heb uitgewisseld, reis ik direct door naar huis waar ik een hardlooptraining van 5 kilometer afwerk.

Op zaterdag loop ik nog een rondje van 10 kilometer en op zondag weet ik mijn eerste 30 kilometer duurloop te volbrengen in 3:14:30. Extra stimulans onderweg: Mijn actie voor Pink Ribbon en alle positieve reacties hierop. Wil je ons ook steunen, surf dan naar de speciale actiepagina op de site van Pink Ribbon. Kijk ook op haar weblog.

Foto gemaakt door Indindo

Advertenties