Gelezen: De wraak van het spruitje / Jan Paul Schutten

Het thema van de komende Kinderboekenweek is: Aan tafel! Eten en snoepen in kinderboeken. Mjammie! Het traditionele Kinderboekengeschenk is dit jaar geschreven door Jan Paul Schutten, bekend van onder andere Kinderen van Amsterdam en Kinderen van Nederland. Van beide titels was ik vorig jaar zeer gecharmeerd.

Centraal in dit informatieve boekje staat het spruitje, met afstand de groente die het minst lekker wordt gevonden door kinderen. De schrijver gaat in het boekje op zoek naar het hoe en waarom en vraagt advies bij de MARS fabriek in Veghel, aan topkok Moshik Roth die werkzaam is in een twee sterren restaurant en gaat ook nog even langs bij het restaurant van de toekomst behorende bij de Universiteit van Wageningen. In dat restaurant, het is tevens de bedrijfskantine van de Universiteit, doen ze onderzoek naar alles wat met eten en drinken te maken. Uiteindelijk komt Jan Paul uit bij Pierre Wind, de hyperactieve kok die zelf niet van spruitjes houdt maar wel een overheerlijke spruitjesburger maakt die zelfs door kinderen lekker wordt gevonden.

De wraak van het spruitje is een grappig boekje geworden (ik vind alleen de tekeningen niet leuk) vol met eetweetjes en na lezing moet je wel nieuwsgierig zijn naar Pierre’s spruitjesburger. Gelukkig, het recept vind je terug in het boek.

Advertenties