Gezien: The Von Bondies @ Gebxc3xa4ude 9 – Keulen 29/04/2009

Na het verrassende leuke optreden van The Von Bondies vorig jaar in Brussel is er nu eindelijk een nieuwe cd en een ietwat uitgebreidere Europese tournee. Dat voerde zanger Jason Stollsteimer en drummer Don Blum gisteravond naar Gebxc3xa4ude 9 in Keulen alwaar de aanwezigen verrast werden door het feit dat er alweer een nieuwe (blonde) Von Bondie op het podium stond. Bassiste Leann Banks bleek na Brussel een blijvertje maar het is duidelijk dat The Von Bondies de band van Jason en Don is en de rest inwisselbaar. Jason was dan ook niet te beroerd om vooraf (en achteraf) zijn eigen merchandise te verkopen, praatjes te maken met fans en te poseren voor een aantal mobiele telefoons met diezelfde fans.

Het concert kenmerkte zich overigens door veel technische problemen (kapot drumstel en versterker) maar dat nam niet weg dat de nieuwe nummers live lekker klonken, een beetje meer pop herbergen en iets minder blues, tot groot genoegen van ondergetekende want die is niet zo’n liefhebber van laatstgenoemd genre. En toch kan ik het van The Von Bondies wel hebben, geen idee waar dat aan ligt.
Leuk, ze gaan zaterdag in de herhaling op Polsslag. Het is te hopen voor de band dat dit optreden met iets minder technische problemen gepaard gaat. 

Meer over The Von Bondies @ G9 lees je snel bij Headmusic. Hij maakte ook de foto. Check voor meer info MySpace en bekijk de videoclip van de nieuwe single ‘Pale Bride’ via YouTube.

Advertenties