Gezien: Maxxc3xafmo Park @ Gebxc3xa4ude 9 – Keulen 03/03/2009

Toch wel weer leuk hoor, Maxxc3xafmo Park. Het was weliswaar de achtste keer dat ik ze zag sinds juni 2005 maar het blijft een van mijn meest favoriete ‘nieuwe’ bandjes van de afgelopen jaren.
En wat is nieuw? Maxxc3xafmo’s derde cd komt alweer in mei uit en in het kader daarvan werden er in Europa wat kleine zaaltjes bezocht. Fijn want voor het eerst sinds een jaar zorgde dat ervoor dat ik weer eens in Gebxc3xa4ude 9 in Keulen terecht kwam. Daar is verder niets veranderd hoor, de zaal inclusief cafxc3xa9 gedeelte en toiletten zijn nog steeds net zo fraai, met andere woorden, heel oud en vervallen dus. Ik heb het al eens eerder gezegd, dit soort zaaltjes zouden in Nederland allang dichtgetimmerd zijn maar in Duitsland doen ze daar blijkbaar niet zo moeilijk over.

Ondanks een fikse file nabij Aken kwamen we toch ruimschoots op tijd aan want de heren betraden pas na half tien het podium. En ja, van die nieuwe cd werden aardig wat nummers gespeeld. Van leuk (Another World) tot heel leuk (Penultimate) tot iets minder (Haven’t Seen Her) maar het knalde altijd! Geluid was erg goed, lekker hard ook. Ik stond samen met Headmusic en Indindo vrij vooraan en daar ging het op sommige momenten goed los. Gelukkig had ik mijn DM aan al had ik nog wat last van blauwe tenen vanochtend… Hoogtepunten waren Limassol (blijft een geweldig nummer, Archis bedankt) en My Our Velocity.

Gaaf! Check ook het verslag van Headmusic. Maxxc3xafmo Park smaakt nog steeds naar meer meer meer.

NB: Tijdens de file bereikte ons het bericht dat het historische stadsarchief van Keulen ingestort was. Je merkte aan het radio-verslag dat er een enorme verslagenheid heerste om het verlies van zoveel kostbare documenten. Dat deed mij als Informatiespecialist 2.0 toch wel iets, dat met een klap zoveel moois verdwenen is.

Advertenties