Bijna uit: Happy Hour is van 9 tot 5 / Alexander Kjerulf

Bijna uit maar nog niet helemaal: ‘Happy Hour is van 9 tot 5‘ geschreven door (nee, dit is geen grapje) Chief Happiness Officer Alexander Kjerulf. De kern van het boek is, hoe kun je gelukkiger, productiever, creatiever en gemotiveerder worden op het werk oftewel, hoe haal je meer plezier uit je werk? Nou ja, dat wil toch iedereen! Nooit meer wakker worden op maandag met een ‘blxc3xaah, het is maandag gevoel’ maar blij zijn omdat je weer naar je werk mag.

Het boek heeft een ontzettend hoog ‘tsjakka‘ gehalte, daar ben ik inmiddels een beetje moe van geworden en ik moet nog 96 pagina’s…Toch geeft het boek ook wel een aantal aardige tips waar je zeker iets mee kunt als je in een (tijdelijke) werkdip zit. Hou bijvoorbeeld een happiness-at-work-logboek bij. Schrijf daarin aan het eind van elke werkdag vijf dingen op die je die dag gelukkig hebben gemaakt. Grote of kleine dingen, het maakt niet als je maar de nadruk legt op positiviteit. En wat te denken van de zes acties, positief zijn, leren, open staan, deelnemen, betekenis vinden en liefhebben. In het boek wordt verklaard hoe je deze zes acties in de praktijk kunt uitvoeren. Interesse? Je kunt het gratis online lezen.

Nu heb ik de laatste weken nogal een kort lontje op mijn werk. Je herkent het vast, een periode van grote of kleine ergernissen, onrust binnen de afdeling. Enfin, tijd voor vakantie! Over 3 uurtjes is het zover. En dan in januari 2009 weer fris en fruitig aan de slag op weg naar een gelukkige werkplek, tsjakka.

Happy holidays!

Discover Happy Mondays!

Advertenties