Gelezen: Alles Is Weg / Anke en Lieke Kranendonk

En alweer is er een zeer fraai boek verschenen in de Slashboeken reeks van uitgeverij Querido. Na De Gelukvinder en Voor Jou 10 Anderen is er nu Alles Is Weg van Anke en Lieke Kranendonk.
Zeer ontroerend beschrijven de twee wat er gebeurt met Fae en haar vrienden als Fae’s beste vriend Muis net voor zijn 15e verjaardag door een ongeluk om het leven komt. Op dat moment komt aan het zorgeloze leventje van Fae een abrupt einde temeer omdat ze het ongeluk zag gebeuren en ze zichzelf blijft verwijten waarom ze Muis niet heeft kunnen redden op dat ene fatale ogenblik.

Op ontroerende wijze geschreven dus maar zonder klef te worden. Het lukt Anke en Lieke om me onvoorwaardelijk mee te laten leven met de emoties en de gedachten van Fae, haar broer en ouders en vrienden om haar heen. Het blijkt dat iedereen zo zijn of haar eigen manier heeft om met het verlies van Muis om te gaan. Het was voor mij in ieder geval onmogelijk om het boek te lezen zonder een hele diepe brok in mijn keel. Aanrader met een heel groot uitroepteken!

Advertenties