Gelezen: Vlammen / Hans Hagen

Binnenkort is het weer Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar, poxc3xabzie, vind ik persoonlijk niet zo interessant maar dat mag de pret niet drukken. Gisteravond las ik in ieder geval in een ruk het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar uit. ‘Vlammen’ is geschreven door Hans Hagen en van hem las ik laatst al het fraaie boekje ‘Verkocht’.
In ‘Vlammen’ staat een week uit het leven van Bo centraal. Een behoorlijke heftige week want Bo krijgt van zijn broer een envelop met xe2x82xac1700 in de handen geduwd net voordat de politie aan de deur staat, is behoorlijk verliefd op Rachxc3xa8lle, een meisje uit zijn klas en ziet de woonboot van zijn opa in vlammen opgaan… Lief boekje inclusief een aantal gedichtjes, zodat het een mooi geheel vormt met het eerder genoemde thema.

Het Kinderboekenweekgeschenk is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Een hele mondvol en ze doen hartstikke goed werk. Daarom is het extra jammer dat er in bovenstaand boekjeje een gruwelijke taalfout staat, twee keer dezelfde ook nog. Zoek de fout: Dat was eh… raak,’ zij IJsbrandt. ‘Knap schot’. Oeps!

Advertenties