Weer thuis!

Weer thuis! Na een aantal leuke, warme (zeg maar hete) dagen in bruisend Londen lijkt het straatje waar ik woon altijd weer een oase van rust. Het feit dat het nu snikheet is en ik nog een weekje vakantie voor de boeg heb, helpt ook niet mee om actiever te worden. Ok, de cavia’s zijn opgehaald van hun vakantieadres, mijn rss feeds staan op gelezen, de vakantiewas ligt klaar om gestreken te worden maar verder ontbreekt het me aan puf om ook maar iets te doen. Hardlopen? Nee bedankt, dat stel ik liever uit tot morgen. Een trainingsupdate zal derhalve in het weekend verschijnen.

Gelukkig zaten er voldoende boeken en dvd’s in het vakantiekoffer om me thuis niet te vervelen. En dankzij de gunstige stand van de Britse pond zaten er in datzelfde koffer ook nog kleren, cd’s, vinyl singles en uiteraard schoenen. Het plan was om een paar zwarte hoge Dr. Martens te kopen maar het paar waar ik spontaan verliefd op werd bleek een speciaal ontwerp te zijn en moest xc2xa3 230 320 pond (= circa xe2x82xac 288 400) kosten. Helaas, zo ver reikte mijn vakantiebudget niet.

Omdat de andere modellen uiteindelijk te gewoontjes bleken (dat lag waarschijnlijk aan het feit dat ik die speciale uitvoering zo mooi vond), viel ik voor een paar leren Converse All Star, ook zwart, ook hoog maar anders dan andere en net iets goedkoper :-)

Nog wat opvallende feitjes… De Eurostar trein doet er nog maar twee uurtjes over om van Brussel naar Londen te rijden… Bij aankomst op St. Pancras International zie je de British Library al liggen, blijft leuk voor een informatiespecialist…  Ik bezocht voor de eerste keer een Starbucks vestiging en moet toegeven dat de Caffxc3xa8 Latte inderdaad erg fraai smaakt… Voor de eerste keer in jaren liet ik de internet cafxc3xa9’s links liggen… Een hotelkamer met airco is een genot als je de hele dag in de brandende zon hebt gelopen… Een onverwachts concert van The Butthole Surfers in Kentish Town Forum bezoeken is leuk ook al ken je geen enkel nummer van deze Amerikaanse band… De vele gratis musea blijven tof om te bezoeken… Work No. 850 van Martin Creed in de Tate Britain was raar maar gaaf… De London Zoo heeft dan wel geen capybara’s, de aanwezige pinguxc3xafns maakten veel goed net als de schattige cavia’s op de kinderboerderij… Maar wat ben ik altijd blij als ik weer thuis ben…

Check ook Headmusic voor een eerste muziekgerelateerde post. De foto reportage werd dit keer samengesteld door Gregory, hij reisde mee naar London, dronk er zijn eerste biertje, maakte twee boottochtjes, ging op de foto met een Alpaca

Ach, kijk zelf maar :-)

Update 01/08: De Dr. Martens schoenen waren nog veel duurder, ik had de 2 en de 3 verkeerd omgezet vandaar de aangepaste getallen in bovenstaand stukkie. 

Advertenties