Het einde van mijn 13e Pabo schooljaar

Mijn 13e Pabo schooljaar zit er bijna op. Om 13.00 u. trek ik hier de deur achter me dicht om op 27 augustus pas terug te keren. Volgende week nog vier dagen in Sittard werken en daarna lekker van de vakantie genieten.
Het was best een bewogen Pabo jaartje trouwens, vooral de laatste weken waren stressvol en hectisch met dank aan bepaalde toekomstvisies die ook op mijn werk veel invloed (kunnen) hebben.

Hogeschool Zuyd en Fontys Hogescholen gaan samen onderzoeken hoe ze in de toekomst op efficixc3xabnte wijze onderwijs kunnen verzorgen voor pabo-studenten in Limburg. Op dit moment hebben beide hogescholen daar samen vijf paboxe2x80x99s en eigenlijk is dat te veel voor de verwachte studentenaantallen.

Dat bedoel ik dus! Wegens te weinig belangstelling start in het nieuwe schooljaar geen deeltijdopleiding meer en net als vorig jaar liggen de aanmeldingen voor de dagopleiding om en nabij de dertig studenten. Daar kan geen Pabo op draaien, dat lijkt me duidelijk.
Maar als ik dan ‘mijn biebje‘ bekijk, zie hoe netjes de collectie erbij staat (vooral met dank aan collega’s Indindo en Connie), hoe up-to-date diezelfde collectie is na een grote saneringsronde, nee, dan wil ik hier nog wel wat jaartjes vol maken. Tjee, ik zou er bijna sentimenteel van worden :-)
Serieus, als je ergens al zolang werkt, de collectie zo goed kent en alles wat er staat al tientallen keren door je handen hebt laten gaan, dan moet je toch even slikken als je nadenkt over wat er gaat gebeuren als deze pabo op termijn de deuren moet sluiten.

Ach, het sentiment van een informatiespecialist, laten we het daar maar op houden :-)

Discover Alice Cooper!

Advertenties