Fiji is mooier dan Eindhoven (het is er in ieder geval warmer)

Stel, je reist als speler (ok, als bankzitter helaas) van RKC Waalwijk af naar thuisland Nieuw-Zeeland om een interland te spelen tegen Fiji. Een belangrijke interland want het is de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het WK van 2010. Je mist daardoor een wedstrijd van je eigen team tegen Eindhoven en bent ongeveer twee dagen onderweg om na de laatste training te horen dat de FIFA de wedstrijd heeft afgelast.
De FIFA is tot dit besluit gekomen vanwege het feit dat de doelman van Fiji, ene Simione Tamanisau, geen visum voor Nieuw-Zeeland heeft gekregen. Zie ook dit bericht.

Euh, daar heb je dan 28 uur voor in een vliegtuig gezeten. Is dat nu professioneel voetbal? Gelukkig is je trip niet voor niets geweest want komende woensdag staat de return op het programma. Dus reis je als speler vanuit Nieuw-Zeeland naar Fiji om je later die week weer te voegen bij je club in Nederland.
Ivan zal balen dat hij bij RKC niet meer aan voetballen toekomt maar nu heeft hij er wel heel veel vlieguren opzitten voordat hij mag aantreden voor 90 minuten voetbal.

Alhoewel, waar zou het op dit moment beter vertoeven zijn? Op de tribune bij een 1e divisie club of aan een strand op Fiji? ;-)

Update 21.32 u.: Gelukkig kunnen we in Nederland nog altijd ‘genieten’ van het oogstrelende voetbal van het Nederlands elftal…

Advertenties