Gelezen: Het Laatste Offer / Simone van der Vlugt

Toch maar weer een poging gedaan om een boek van Simone van der Vlugt te lezen. Zoals eerder gezegd, ik ben een groot fan van haar jeugdboeken maar haar literaire thrillers vallen me vooralsnog tegen. Ook haar derde boek ‘Het laatste offer’ zal me niet lang bijblijven.
Hoofdpersoon Birgit belandt na twee heftige dagen xc3xa9n nachten met ene Jef in een angstig avontuur dat hen via Egypte naar Frankrijk leidt. Op die tocht proberen ze de al enige weken vermiste vader van Jef terug te vinden. Daarbij worden ze op de hielen gezeten door een onbekende man die hen beiden probeert te vermoorden. Tijdens die tocht raken ze steeds meer gexc3xafntrigreerd door datgene wat Jef’s vader tijdens zijn werk als archeoloog een aantal weken eerder in Egypte ontdekt heeft. En dan komen ze ook op het spoor van de Ark des Verbonds.

Een soort Nederlandse Da Vinci Code maar dan een stuk minder pakkend. Wel heerlijke vakantieliteratuur, in een avondje heb je het boek uit. Vooral leuk voor vakantiegangers naar Egypte, je krijgt tijdens het lezen veel informatie over de oudheidkundige geschiedenis van het land.

Het nieuwe jeugdboek van Simone, getiteld ‘Schuld‘ wordt overigens binnenkort gepresenteerd in Amsterdam tijdens Manuscripta, de tweedaagse literatuurmanifestatie in Amsterdam. Via de website van uitgeverij Lemniscaat is het nu al mogelijk om een aantal hoofdstukken in pdf formaat te lezen!

Advertenties